Je eerste wax een makkie met deze tips

24 Oktober 2017 in wax eerste keer brazilian wax hollywood wax Breda waxbar wassalon intieme wax huidverzorging vagina, Chilly Lactacyd

 

 

Staat het zweet op je voorhoofd als jij denkt aan waxen van de schaamstreek?

 

Dat is echt nergens voor nodig. Met de informatie die ik nu met je ga delen, gaat het jou ook lukken om je over het ongemakkelijke gevoel heen te zetten dat je krijgt als je denkt aan je eerste waxsessie. Want bikkeltje, waxen is voor iedereen. Je kunt het!

Eén van de eerste dingen die ik je aanraad, is naar een salon of studio te gaan die geen bull shit verhalen ophangt over pijnloos waxen of waxen met geheime ingrediënten of superpowers. Ze bestaan niet. ’t Is ongemakkelijk en dat blijft het, tot je zo vaak geweest bent dat je haargroei sterk verminderd en er sprake is van gewenning. Kwaliteitsverschil in wax bestaat natuurlijk wel. Van dit soort marketinguitingen word ik pissig. Weet je waarom? Omdat het NIET WAAR is. Er wordt al gesold met je gevoel en je onzekerheid, waardoor je beoordelingsvermogen mogelijk niet optimaal meer werkt. Daar kun jij niks aan doen, want het zijn slimme psychologische trucjes die je manipuleren. Er was eens een wax waarmee je je pijnloos kon laten ontharen is een verdraaid lullig sprookje.

Zo, nu dat uit de lucht is, kunnen we verder. Ga op zoek naar een salon waar jij je op je gemak voelt. Eéntje dus waar jij gezien wordt als persoon. Juist vooral wanneer het om een intieme wax gaat. Je laat toch niet zomaar iedereen aan je komen? Zorg dat je je goed voelt in de handen van de waxtechnician. Ga eens langs in de salon of bel eens op voor wat meer informatie. Werd je goed te woord gestaan? Was er tijd om je correct en eerlijk te informeren? Is je verteld hoe je je het beste kunt voorbereiden op je eerste wax? Ga voor de salon die je een goed advies geeft. Lulkoek is er al genoeg in deze wereld.

Ok, daar lig je dan misschien… in de salon van je keuze. Let erop dat de waxtechnician je huid vooraf reinigt en beschermt met een daarvoor bestemd product. Bij mij in de salon gebruik ik een twee-in-één olie. Ik stel die olie zelf samen. Wat ik erin doe is niet echt een geheim, maar ik vertel het je graag persoonlijk. Wat ik toevoeg aan de olie maakt dat je huid gedesinfecteerd wordt. De olie zelf vormt een buffertje tussen je huid en de wax. Je zult me ook weleens met talkpoeder in de weer zien. Talk is ook wat vettig en neemt vocht op wanneer je huid wat gaat zweten. Zweet is weer ongunstig voor het uitharden van de wax.

Op mijn website kun je lezen dat het verstandig is je huid voor te bereiden op de eerste wax en alle waxen die erop volgen. Je bereidt de huid voor door Avoyd te gebruiken, een handige roller met een lotion. De werkzame stoffen in de lotion verwijderen de dode huidcellen en maken de huid zacht en toegankelijk. Klinkt raar, maar bij het verwijderen van de haartjes gaat de haarwortel en het zakje mee uit de huid. Als de huid meer open en zacht is en ontdaan van dode huidcellen, verlaten de haartjes echt veel gemakkelijker de huid. Voor mij werkt het ook een stuk prettiger. Mijn resultaat is beter en ik hoef minder kracht te zetten bij het verwijderen van de wax. Geloof me, sommige haartjes verrotten het gewoon om los te laten, hoe sterk de wax ook is. Ze breken nog liever net boven de huid af dan dat ze hun vaste stekje verlaten. Na een paar waxbeurten is dit probleempje wel gefixt hoor, maar waarom niet gewoon doen wat in de praktijk goed werkt?

De lotion van Avoyd kun je in de periode tussen twee waxen in gebruiken om ingroeiende haren en rode bultjes tegen te gaan. Ook wordt je huid er superzacht en glad van.

Je huid zou na de waxsessie verzorgd moeten worden met een kalmerende olie, creme, gel of lotion. Ik gebruik mijn eigen olie, want die verzacht en voedt de huid. Ik lees dat er salons zijn die een speciale ampul verkopen als nabehandeling. In mijn studio hoort de naverzorging er gewoon bij. De olie laat trouwens ook eventuele restjes wax oplossen.

Zijn er overigens haartjes afgebroken, dan is het wel zo netjes als de waxtechnician je dat vertelt. Die haartjes gaan namelijk snel terugkomen. Je zou teleurgesteld kunnen zijn in het resultaat en het waxen opgeven. Niet doen! In één van mijn volgende blogs leg ik je uit wat je na je eerste wax kan verwachten. Ik verklap je vast dat er mensen zijn die na een eerste wax al spectaculaire resultaten hebben.

O ja, beter kom je niet met je schaampruik op volle sterkte. Kijk, ik wax de boel toch wel netjes weg, maar het kan voor jezelf wat meer ongemak opleveren. Wil je niet. Maak je afspraak tien dagen na het scheren, zo is je haar mooi op lengte. Of trim de boel. Kan ook.

Daar sta je dan. Een beetje beduusd met je haarvrijze zone. Maar blij! Je huppelt de salon uit met een trots gevoel van overwinning. Ik ben ook hééél trots op je. Nu nog even de puntjes op de i voor erná. Direct na je wax was je je uitsluitend met lauw water, laat je niets met geur- of kleurstoffen in de buurt van je poes of piemel komen. Je maakt ook meteen de allerverstandigste beslissing om je echt nóóit meer met zeep, gel, Lactacyd of Chilly te wassen, dames. Er zijn nog meer van dit soort fabrieksmatige goedjes die zogenaamd ph-neutraal zijn en goed zijn voor je poes. Ze zijn er speciaal voor ontwikkeld. So they say. Onzin. Quatsch. My favorite: horse crap. Je hebt die wasemulsies niet nodig, want je bent Niet Vies. Veel gesputter krijg ik op dit advies, maar lieverd, als je je afspoelt met warm water ruik je zoals je hoort te ruiken. Dat is geen stank. Weet je wat stinkt? Een poes of piemel die suf gesopt is met whatever. Het levert je een droge huid op en een schaamstreek die zich qua walm kan meten met een chemische toiletverfrisser.

En nog eens iets om over na te denken: welke wasemulsie is er eigenlijk voor de heren om zich eens lekker onder het randje mee op te frissen? Ken jij er één? Ken je een man die dat spul gebruikt? Let me know!

Mocht je onverhoeds jezelf ruiken en heb je de associatie met een visgeur, dan is er iets anders aan hand. In een volgend blog meer daarover. En Over de dingen die je zelf kunt doen om je vagina in optimale conditie te krijgen... 

 

Ik ben Ingrid Sarsanszky. Entrepreneur met een hang naar authenticiteit, vrijheid, creativiteit, spiritualiteit en met veel liefde voor mijn medemens. Energieke duizendpoot die vindt dat je alles mag doen wat je leuk vindt. Microblader en wenkbrauw styliste, waxtechnician en waxtrainster, masseur, hypnotherapeut, blogger... en nog zo wat van die dingen.