Schrijf!

11 Oktober 2017 in microblading brows wenkbrauwen waxen brazilian hollywood waxtraining waxsalon waxcursus waxopleiding

Schrijf!

Er wordt heel wat afgekletst op mijn tafel… over koetjes en kalfjes, maar vaker toch over persoonlijke dingen. In vertrouwen worden bijzondere ervaringen gedeeld die mensen niet in hun eigen kring kwijt kunnen. Wanneer zo iets gebeurt, voel ik me bevoorrecht omdat ik een stukje ziel van iemand te zien krijg. Hoe kostbaar en fijn is dát wel niet, want mijn eigen ziel wordt op dat moment ook gevoed. Juist dat maakt mijn werk zo leuk en bijzonder. Ik krijg een bom energie van al die leuke en ontroerende gesprekken. Zo kreeg ik tijdens één van die gesprekjes de tip van een cliënt om eens te kijken op www.16personalities.com. Het zou een test zijn die je type bepaalt en die je inzicht geeft in je drijfveren, talenten, zwakke kanten, relaties en nog veel meer.

Whohooo! Dat was alles wat ik kon denken na het lezen van de uitslag. Deze test overtrof mijn verwachtingen. Ik herkende me in zoveel dat het griezelig was.

De aanleiding van die tip – jawel, tijdens een boyzilian – was een onderwerp wat me nogal bezighoud. Hoe ga ik groeien met mijn bedrijf? En wat past dan precies bij me? Ik heb echt het gevoel dat dit mijn tijd is, de tijd waarin ik de Grote Buitenwereld laat zien dat ik besta en wat ik kan. En de uitkomst van de test maakte een aantal zaken helder. Een voorbeeld daarvan is dat ik heel veel leuk vind en ook heel veel wil doen. Niks specialiseren, zoals het advies vaak luidt. Ha! Ik kon gelijk weer ruim baan geven aan die opborrelende creatieve energie die ik al een poosje onder de duim probeerde te houden. En het hielp ook bij het doorhakken van de knoop om toch dat coachingstraject in te gaan. Stappen maken in mijn bedrijfje vragen weldoordachte overwegingen, iets waar ik hulp bij nodig heb. Met mijn zevenmijlslaarzen stamp ik mezelf nog weleens verdwaald in het bos. Dus, voor het houden van focus schakel ik graag slimme mensen in die mij begeleiden en adviseren. Zo iemand is Paul Haarman van Haarman Internetmarketing.

Paul heeft al eerder voor mij een marketingcampagne opgezet en af en toe bellen we elkaar om te vertellen wat we tegenkomen in onze levens en welke gedachten onze koers bepalen. Na overleg met Paul, stuurde hij me de richting in van personal branding, wat eigenlijk zoveel is als jezelf als ademend product met al je unieke talenten in de markt te zetten. Volgens mij dan, hè. En op Internet betekent dat, dat je persoonlijk bent op een onpersoonlijk medium. Ingrid, zei Paul, je kunt echt het beste gaan bloggen. (Dreigende muziek op de achtergrond en adem in.) 

Nu raakte ik dus van dat idee van de leg, want bloggen kost tijd en moeite. En op een slecht blog zit niemand te wachten… Toch was ik al snel in staat om die lichte mineurstemming van me af te schudden en opende zich ergens een deur naar nieuwe mogelijkheden en onontgonnen gebieden. O jubel, laat de creativiteit maar stomen… (Waar komen die ingevingen toch vandaan?)

Laat nu toevallig in de omschrijving van mijn type staan dat schrijven bij me past. Tja, en als de test het zegt, dan ga je dat gewoon doen. Geen getreuzel of grommend gemompel, maar vooruit met de geit. En zo kan het gebeuren dat je gaat van waxen naar een gesprek naar een test naar een adviseur naar een blog. Leven heet dat. I love it!

Nog even een tip voor als je nu ook zo’n zin hebt om een test te maken. Je kunt kijken op www.16personalities.com, maar ook op www.123test.nl/jung-persoonlijkheidstest. Ik heb beiden gedaan en beide uitkomsten samengevoegd. Eerlijk is eerlijk, er is zoveel verscheidenheid in mensen, dus waarom zou je niet een mix van twee types kunnen zijn?

Veel plezier met je test!

 

 Ik ben Ingrid Sarsanszky. Entrepreneur met een hang naar authenticiteit, vrijheid, creativiteit, spiritualiteit en met veel liefde voor mijn medemens. Energieke duizendpoot die vindt dat je alles mag doen wat je leuk vindt. Microblader en wenkbrauw styliste, waxtechnician en waxtrainster, masseur, hypnotherapeut, blogger... en nog zo wat van die dingen.