Waxen of laseren?

28 Maart 2019

Als je jong bent, begin je meestal met scheren als je van je overtollige haar af wil. In het gunstigste geval krijg je geen rode bultjes en ingegroeide haren én geen stoppels. Sommige van ons hebben dat geluk. Meer mensen echter hebben pech en krijgen dat allemaal wel. De volgende stap in het ontharingsproces is waxen. (Soms proberen mensen ook Veet, een ontharingscreme, maar dat laat ik buiten beschouwing.)

Met waxen verwijder je de haarwortel, waardoor de haren lang wegblijven en zacht en dunner terugkomen. Hoewel het de eerste keer best pittig is om te ondergaan, is het resultaat al veel beter dan scheren. Het kan zelfs zo zijn dat er maar weinig haartjes terugkomen. Ook daarmee kun je geluk hebben. Maar ook bij waxen kun je irritaties van de huid krijgen, hoe goed je ook scrubt of een lotion tegen ingroeiende haren gebruikt.

De allerbeste manier om van je haarprobleem af te komen, is definitief ontharen met een lichtflits- of lasertechniek. Voorbij is de tijd van de stoppels, pukkels, jeuk en ingegroeide haren! Je huid gaat zacht en soepel worden.

Laseren is duurder per behandeling dan waxen. Dat komt omdat het apparaat kostbaar is én omdat je na een aantal behandelingen klaar bent. Geen kosten meer, geen tijd verdoen met een waxafspraak en altijd glad. Maak de rekensom maar eens. Stel je waxt 10x per jaar de schaamstreek à 37 euro per keer. In totaal ben je dan 370 euro per jaar kwijt. Doe je dat vijf jaar lang, dan kost je dat dus 1850 euro. Kom je 10x voor een laserbehandeling, ben je klaar voor 590 euro. En dat in één jaar.

Doen, lijkt mij!