Waxtechnician met een generatorbrein

20 Oktober 2017 in Avoyd waxen ondernemen coach SEO,

Vandaag had ik even contact met Paul van Paul Haarman Internetmarketing. Hij is koning van de SEO en dus verlaat ik me op hem als het over Google gaat en vindbaarheid van mijn waxdiensten en mijn website.

Ik had diverse vragen over een Google Analytics rapportage die hij me gestuurd had, de onderwerpen van mijn nieuwgeboren blog en de vindbaarheid van mijn website. Zijn uitleg over de rapportage en de vindbaarheid bezorgde me na de eerste zin al zwaar punthoofd. Ken je dat? Iemand praat ergens over waar je geen chocolade van kan maken – ondanks dat je weet dat het Nederlands is – en je haakt af omdat je er geen voelsprieten voor hebt. Op zijn tijd maakte ik toch maar een instemmend geluid wat wellicht klonken heeft als een grom en in gedachten gaf ik Paul alvast de opdracht mij niet meer te belasten met Google-regels en SEO-technieken, maar gewoon de boel voor mij te regelen met uitzondering van het blog. Want ja, schrijven is leuk en daar kan ik nog eens lekker mijn creativiteit in kwijt riep ik nog. Toch?

Google werkt als een computer, zei Paul (en bij voorbaat echt heel erg sorry als ik je verkeerd quote.) Google snapt dus niet wat je hoofdbusiness is als je blogt over diverse onderwerpen die te ver af liggen van je business. Gaap, how boring! Bloggen over alles wat ik leuk vind, is dus geen optie, piepte ik beteuterd. De zin om te schrijven leek een moment naar een onpeilbaar dieptepunt te zakken, maar ik herstelde wonderwel binnen enkele seconden. Dat kwam in dit geval door mijn brein. En door Paul. Mijn leuke, lieve, gekke bruisende brein wat alsmaar wilde concepten en oplossingen produceert.
I love you, Brain. I really, truely, deeply do.

Mijn brein is namelijk een generatorbrein. Zoals je in het voorgaande blog hebt kunnen lezen, helpt een business coach mij bij het groeien van mijn onderneming. En mijn coach liet me een vragenlijst invullen die mijn persoonlijkheid blootlegde volgens de acht karakterstructuren van professor Belbin. Volgens dit systeem ben ik vooral een generator. Een bruisend, bubbelend vat wiens brein alsmaar waanzinnige ideeën bedenkt. Aan de lopende band, zeg maar.

Echter, het generatorbrein is een valkuil als het aankomt op het runnen van een eigen zaak. Het is dus volkomen logisch dat ik me tot een business coach heb gewend voor ondersteuning, en het is ook volstrekt logisch dat mijn conceptbrakend brein zich niet door de Googlecomputer wil laten inperken ten aanzien van blogonderwerpen!

Paul begreep mijn ongerustheid over het bloggen en hij sprak vlak na mijn dieptepuntje van hierboven de magische woorden: laat je creativiteit niet inperken hoor, zolang het maar niet over politiek gaat... Met deze vrijbrief op zak kon ik gewoon weer verder, zonder het gevoel te hebben dat Google de regels uitmaakt.

Opgelucht herhaalde ik nog even de taakverdeling in mijn hoofd: Paul neemt Google voor zijn rekening en ik blog, wax en onderneem met mijn generatorbrein op volle toeren om mijn bedrijf vorm te geven. Heel fijn dat er taken zijn die je niet hoeft te doen als je er niet goed in bent. Met de juiste mensen die je aanvullen kun je tot een mooie samenwerking komen!

Over waxen gesproken... in de studio heb ik een nieuwe verzorgende lotion. Tendskin was al sinds de zomervakantie moeilijk leverbaar, dus ik ben gaan rondkijken naar een alternatief, namelijk Avoyd. De lotion zit in een handige roller en laat zich zuinig en makkelijk aanbrengen. Er zijn nog meer nieuwe producten in de studio, maar daarover meer de volgende keer. En over mijn coach.

 

Ik ben Ingrid Sarsanszky. Entrepreneur met een hang naar authenticiteit, vrijheid, creativiteit, spiritualiteit en met veel liefde voor mijn medemens. Energieke duizendpoot die vindt dat je alles mag doen wat je leuk vindt. Waxtechnician en waxtrainster bij Wax & Go Studio, masseur, hypnotherapeut, blogger, skincare freak... en nog zo wat van die dingen.