Huidverzorging bij waxen

0644258444

Een zachte, gave huid
Als je besluit te gaan waxen, is het verstandig je huid goed te gaan verzorgen. Neem in je verzorgingsritueel een paar dingen op die in totaal misschien nog geen 4 minuten vanje tijd in beslag nemen. Je voorkomt op die manier probleempjes zoals rode bultjes of ingroeiende haren. Je huid zal er nóg zachter van gaan aanvoelen!


Scrubben
Maar eerst iets over de huidverzorging vóórdat je je waxsessie krijgt... Scrub 2 à 3 keer per week met een speciale handschoen met eventueel een scrubcreme. Houd je huid daarna zacht door bijvoorbeeld kokosolie te gebruiken. Een plantaardige olie is zacht, herstellend en voedend voor de huid. Stop met scrubben 3 dagen voor je waxsessie en begin 3 dagen na je waxsessie weer met scrubben.


Haaringroei en rode bultjes tegengaan
Er is een speciale lotion op de markt met een dubbele werking. Avoyd lotion zorgt ervoor dat huid en haar verweken of wel zachter worden zodat de haarwortels makkelijker loskomen. Breng de lotion aan 3 tot 5 dagen lang vóór je waxsessie op de huid die je wilt laten waxen. Ná de waxsessie gebruik je de lotion 3 tot 5 dagen op de gewaxte delen om de huid te kalmeren en te desinfecteren. Het gebruik van de lotion helpt bij het krijgen van het beste resultaat! De lotion van Avoyd is zuinig in gebruik omdat het in een handige roller zit en is verkrijgbaar in de studio.


Niet scheren!
Hoe langer je in een waxritme zit, hoe mooier en beter het resultaat wordt. Tussentijds scheren geeft weer harde haren en verstoort het waxritme, waardoor je wellicht teleurgesteld wordt in het resultaat. Voor een mooi resultaat moet je echt wel wat doen!


Ondergoed van natuurlijke vezels
Draag na het waxen losse kleding die ademt. Synthetische vezels zijn vaak broeierig en schurend. Je huid raakt hierdoor geïrriteerd.


Wassen met warm water volstaat
Je gehele schaamstreek was je het beste met lauw tot warm water. Zeep of zogenaamde speciale gels of emulsies brengen de zuurgraad van de huid en slijmvliezen uit balans. Gebruik die dus liever echt niet!


Sauna, zweten, zonnebaden en zwemmen
Wacht 24 uur met het blootstellen van je gewaxte huid aan een hete douche of een heet bad. Blijf weg uit de zon en vermijd het zwemmen in de zee of in het zwembad. Ga ook niet onder de zonnebank. Overmatig zweten door sporten kan de huid ook onrustig maken.


Waxen is een snelle en prettige manier om af te rekenen met overtollige haargroei. Wax & Go Studio Breda geeft jou persoonlijk advies over je waxsessie. Met een heerlijk zacht perzikhuidje ga jij de deur uit.

 

0644258444